Економити електроенергію під час відпустки – легко

Економити електроенергію під час відпустки – легко

Поїхати у відпустку та зекономити на електроенергії – ось як це працює

Літо – це період відпусток. Квитки замовлені, валізи спаковані, плита вимкнена, світло погашене. Але лічильник і далі працює. Все ж під час відпустки можна легко економити на електриці, про це ми розповімо у цій статті.

Економити електроенергію під час відпустки – легко

Більшість людей обов’язково зупиняють свій контрольний погляд на плиті та освітленні в будинку, перед тим як з повними валізами поїхати або полетіти у відпустку. Це, насправді, правильно, хоча й недостатньо. Тому що крім освітлення та кухонної плити, в кожному будинку є ще й інші електроприлади, які споживають електроенергію під час відсутності господарів – хоча й не в такому об’ємі, як зазвичай.

Скільки грошей може зекономити родина, залежить від чинного договору електропостачання, кількості електроприладів та тривалості відпустки. Завдяки декільком прийомам ці суми можуть досягнути двозначних цифр. Вони можуть збільшити ваш запас на відпустку, а також зменшити навантаження на довкілля, бо ніяка зайва енергія не буде використовуватись. Все, що для цього потрібно – це невеличкий контрольний обхід кімнат.

Повністю вимкнути «пожирачів енергії» в житлових та робочих кімнатах

Економія електроенергії під час відпустки, як правило, починається з кімнат, в яких господарі проводять більшу частину свого часу, а це – вітальня та робочий кабінет. Майже у всіх будинках є музичний центр, комп’ютер з приладдям, таким як роутер, монітор або принтер. В жодному разі не можна забувати про зарядні пристрої для телефонів і смартфонів. Щоб реально заощадити, недостатньо просто перевести прилади в режим очікування. Тут допоможе лише одне: витягнути штекер з розетки. Практичним рішенням є застосування перемикаючих мережевих фільтрів-подовжувачів. Одне натискання кнопки – і декілька приладів від’єднано від мережі.

Один великий портал для споживачів обчислив, наскільки великий потенціал економії несуть у собі такі подовжувачі. Якби всі німці протягом року відмовилися від режиму очікування, а від’єднували б натомість прилади від мережі, то збереженої електроенергії вистачило б на забезпечення п’яти мільйонів будинків.

Розморозити холодильник і морозильну камеру

Той, хто їде у відпустку на три тижні або й більше, має подумати про те, що в цей час можна повністю розморозити холодильник. Особливо це стосується морозильної камери: там з часом на стінках утворюється шар льоду, який суттєво знижує ефективність охолодження. При розморожуванні важливо повністю від’єднати холодильник від мережі та підставити якийсь резервуар або ж підкласти ганчірку. Залежно від товщини льоду та розміру холодильного апарата, період розморожування може змінюватись.

Після розморожування слід залишити дверцята відчиненими, щоб уникнути утворення неприємних запахів та плісняви. Загалом холодильники не потрібно налаштовувати на дуже низькі температури. Власне для холодильника достатньою температурою є 7°С, а для морозильної камери – мінус 18 °С. До економії електроенергії в період відпустки належить не лише розморожування холодильника. Інші електроприлади, такі як тостер, кавоварка та мікрохвильова піч теж мають бути повністю від’єднані від мережі.

Можливість економії у ванній кімнаті та спальні

Сьогодні багато хто використовує для приготування гарячої води електричний бойлер. Додатковий потенціал економії криється у відключенні цього приладу від мережі. Але будьте уважними: якщо мова йде про великі установки, то їх можна вимикати тільки на період довгої відсутності господарів. Бо такі прилади потребують дуже багато енергії для разового розігріву води. А якщо у вашій спальній кімнаті стоять такі прилади як телевізор чи радіобудильник, їх теж слід вимкнути.

Переведення системи опалення на літній режим

Нові системи опалення можна легко й швидко налаштувати на так званий літній
режим. В цьому режимі котел та циркуляційний насос працюють не безперервно, а
лише тоді, коли потрібна гаряча вода. Незалежно від того, чи є відпустка
влітку, систему опалення слід переводити на цей режим на період всіх теплих
місяців.

Вимірювачі струму виявляють «пожирачів енергії»

Щоб переконатися в тому, що всі заходи з економії електроенергії є успішними, експерти радять записати перед від’їздом показники лічильника. Повернувшись,
ви швидко помітите результати. А люди, які протягом всього періоду відпустки прагнуть
контролювати сумарний рівень споживання електроенергії будинком, можуть скористатися вимірювачем струму. За його допомогою можна швидко встановити споживання енергії окремими приладами. Такі пристрої коштують від 10 євро.

Вега Строй Центр Николаев
Вега Строй Центр Николаев
ЦЕНУ ОБОРУДОВАНИЯ, СТОИМОСТЬ МОНТАЖА ИЛИ УСТАНОВКИ ОБОРУДОВАНИЯ УТОЧНЯЙТЕ У МЕНЕДЖЕРОВ ПО ТЕЛЕФОНАМ: +38 0512 76 82 35, +38 067 511 08 16, +38 063 524 40 02. ЗВОНИТЕ! ВСЕГДА ГОТОВЫ ПОМОЧЬ!

Комментарии закрыты.