Опалювальні котли на дровах

Твердопаливні котли, що працюють на дровах, забезпечують екологічне й ефективне спалювання деревини

Опалювання деревиною є чудовою альтернативою перед опалюванням газом або рідким паливом, враховуючи ціни на паливо та суму загальної інвестиції. Не лише бережливе ставлення до довкілля є аргументом для використання котлів на деревині. Як вітчизняне паливо, деревина є порівняно дешевою і не піддається сильним коливанням вартості.

Конструкція і принцип роботи

В таких котлах спалюються колоті дрова. На відміну від пічки, де згоряння відбувається знизу вгору, в сучасних котлах (так званих піролізних), воно відбувається згори. Це стає можливим завдяки спеціальній конструкції котлів, які мають по дві камери згоряння. Процес піролізного спалювання деревини відбувається шляхом виділення деревного газу в першій камері згоряння при відсутності кисню і подальшим повним спалюванням з подачею кисню в другій камері згоряння.

Сучасний котел працює чисто й ефективно

Сучасні твердопаливні котли використовують більшу частину енергії для опалення, і виділяють малу кількість пилу, знижуючи навантаження на довкілля. Це можливо завдяки розділенню фаз горіння в просторі, а також шляхом ефективного управління подачею повітря для горіння. Система контролю горіння з лямбда-зондом постійно одержує інформацію про стан горючих газів і оптимально регулює подачу повітря.

Буферна ємність забезпечує більшу ефективність

Після того як деревина була запалена, починається процес безперервного горіння. Для забезпечення високої ефективності котел під’єднують до буферної ємності. Це дає можливість накопичувати теплову енергію для нагріву гарячої води або для підтримки температури гарячої води. Котли на дровах завжди працюють в оптимальному діапазоні потужностей, що дозволяє знизити витрати палива.

Дрова

Дрова є ідеальним варіантом для всіх, хто може сам забезпечити себе паливом, наприклад для лісових господарств. Деревину потрібно належним чином осушити, щоб залишкова вологість була якомога нижчою. Крім того, потрібна буферна ємність для того, щоб забезпечити безперебійне постачання теплової енергії. 

Поради щодо зберігання деревного палива

Ефективність при спалювані дров залежить в першу чергу від їхньої якості. По суті, це стосується лише залишкової вологості, що не може перевищувати 25%. Спалювання вологої деревини знижує ефективність роботи. Таке спалювання приводить до високого викиду шкідливих речовин, відкладанню дьогтю, а також може призвести до пошкодження димоходу.

Поради щодо зберігання:

  • Дрова з діаметром більше п’яти сантиметрів мають бути розколені
  • Зберігайте дрова на південній або західній стороні будинку
  • Деревина має знаходитися на відстані 10 см від стіни
  • Покладіть дрова на піддон для забезпечення відводу вологи
  • Наявність брезенту або покрівлі над дровами захищає від опадів
  • Почергові шари дров слід складати навхрест один на інший
  • По можливості згрупуйте дрова на декілька секцій
  • За два-три дні до спалювання зберігайте деревину в будинку, так вона буде повністю сухою

Не зберігайте дрова в будинку, бо при їх зберіганні виділяється волога, особливо при недостатній вентиляції будівлі. Волога залишається в приміщенні, може конденсуватися на стінах та утворювати цвіль.

Вологомір вимірює значення вологості

Ступінь вологості деревини можна легко визначити завдяки вологоміру. При цьому має контролюватися залишкова вологість у декількох точках. Для економного і чистого згоряння вологість не повинна перевищувати 15-20%.

Плюси й мінуси котлів на дровах

Котли, що працюють на дровах, дешеві, надійні та економні. Однак вони вимагають ручного завантаження та достатнього місця для зберігання дров. Нижче ми виписали основні "плюси" такого способу опалення. 

Переваги

●  Використання місцевої та екологічної сировини
●  Деревина дешева, не піддається сильним ціновим коливанням порівняно з газом та рідким паливом
●  Технологія спалювання безпечна та ефективна

Котли на дровах

Якщо розглядати ефективність інвестиції в цілому, опалення на деревині є вигідною альтернативою при сьогоднішніх цінах палива. твердопаливні котли Viessmann відзначаються високим ККД і ощадливо споживають сировину.

09.05.2016
Котел на дровах Vitoligno 250-S

Котел на дровах Viessmann Vitoligno 250-S

Продажа твердотопливных котлов Viessmann в Николаеве: Номинальная тепловая мощность: 40 — 170 кВт Дрова длиной до 0,5 и до 1 метра Котел Vitoligno 250-S был разработан […]
09.05.2016
Пиролизный котел на дровах Vitoligno 100-S

Пиролизный котел на дровах Viessmann Vitoligno 100-S

Продажа твердотопливных котлов Viessmann в Николаеве: Номинальная тепловая мощность: 25 — 80 кВт Экономное дополнение для отопления на жидком или газообразном топливе Пиролизный котел Vitoligno 100-S […]
Вега Строй Центр Николаев
Вега Строй Центр Николаев
ЦЕНУ ОБОРУДОВАНИЯ, СТОИМОСТЬ МОНТАЖА ИЛИ УСТАНОВКИ ОБОРУДОВАНИЯ УТОЧНЯЙТЕ У МЕНЕДЖЕРОВ ПО ТЕЛЕФОНАМ: +38 0512 76 82 35, +38 067 511 08 16, +38 063 524 40 02. ЗВОНИТЕ! ВСЕГДА ГОТОВЫ ПОМОЧЬ!

Комментарии закрыты.