Теплові насоси: енергія природи для опалення та охолодження

Теплові насоси: енергія природи для опалення та охолодження

Низькі експлуатаційні витрати завдяки ефективній технології – також у старих будинках.

Простий принцип, ефективна робота: тепловий насос збирає тепло з землі, ґрунтових вод чи навколишнього повітря, "накачує" його за допомогою компресора до високої температури і віддає в опалювальну систему. У зворотному напрямку це відбувається в кожному холодильнику.

Це відпрацьована технологія, для застосування як у новій системі, так і в комбінації з системою опалення, що вже працює на об'єкті. В останньому випадку тепловий насос бере на себе забезпечення основного навантаження, з тим, щоб старий котел на газі чи рідкому паливі вмикався лише в найхолодніші дні зими.

Зробити тепло довкілля корисним

Сучасні теплові насоси беруть більшу частину енергії, потрібної для опалення, з довкілля. Лише близько чверті її підводиться у вигляді електроенергії. Низька вартість експлуатації, турбота про довкілля, а також висока незалежність від рідкого й газоподібного палива – це лише деякі з плюсів цієї надійної технології. Якщо ж при цьому застосовується електроенергія, отримана з відновлюваних джерел – така система опалення стає СО2-нейтральною і надзвичайно екологічною.

Крім того, теплові насоси можна застосувати для охолодження будинків. При застосуванні технології „natural cooling“ (англ. природне охолодження) розсіл або ґрунтові води відбирають тепло й відводять його назовні. Натомість, про "активне охолодження" (active cooling) кажуть, коли тепловий насос працює у зворотному режимі і – як холодильник – активно виробляє холод.

Джерела тепла – ґрунтові води, тепло ґрунту та повітря

Яке джерело використати для роботи теплового насоса, залежить від місцевих особливостей і рівня теплоспоживання будівлі. Якщо є достатня кількість ґрунтових вод відповідної якості, особливо ефективним рішенням стає тепловий насос типу вода/вода. А пристрій типу розсіл/вода відбирає тепло, що міститься у ґрунті, за допомогою зонду чи земляного колектора. Третьою альтернативою є використання навколишнього повітря як джерела тепла. Для цього застосовуються теплові насоси повітря/вода – залежно від наявного простору, вони можуть установлюватись у котельні або поряд з будинком.

Вега Строй Центр Николаев
Вега Строй Центр Николаев
ЦЕНУ ОБОРУДОВАНИЯ, СТОИМОСТЬ МОНТАЖА ИЛИ УСТАНОВКИ ОБОРУДОВАНИЯ УТОЧНЯЙТЕ У МЕНЕДЖЕРОВ ПО ТЕЛЕФОНАМ: +38 0512 76 82 35, +38 067 511 08 16, +38 063 524 40 02. ЗВОНИТЕ! ВСЕГДА ГОТОВЫ ПОМОЧЬ!

Комментарии закрыты.