Твердопаливні системи: добре для довкілля, непогано для гаманця

Твердопаливні системи: добре для довкілля, непогано для гаманця
При виборі з різноманітних систем опалення може статися, що споживач «не бачить лісу крізь дерева». Але зверніть увагу, що ці самі дерева можуть стати основою для вигідної, надійної та екологічної системи опалення. Використовуючи, наприклад, котел на пелетах, ви отримаєте максимум від деревини як джерела енергії.

Деревні пелети – цілком адекватна альтернатива для традиційних (викопних) видів палива, а система опалення, що працює на них, може без проблем поєднуватись з іншими опалювальними системами, наприклад із тими, що використовують енергію Сонця. Таким чином ви зберігаєте гнучкість і здобуваєте незалежність від викопних джерел енергії. Додатковим бонусом стає «чистий» баланс по СО2.

Від вогнища до опалювальної системи

Коли люди вперше зрозуміли, що деревина горить, це стало відкриттям першого біогенного виду палива. І зараз багатьом людям подобається потріскування дров у каміні, пічне опалення в старих будинках, або тихі розмови при вогнищі на природі.

Ви можете скористатися комфортним пелетним котлом Vitoligno у приватному будинку. А можете встановити потужну систему опалення з серії Vitoflex у споруді такого масштабу, як монастир, клініка чи школа. В обох випадках тверде паливо природного походження буде спалюватись в оптимальних умовах. Сучасні системи на деревному паливі працюють чисто й ефективно. Деревина стає дедалі популярнішим енергоносієм, не в останню чергу саме завдяки своїм екологічним властивостям.

Можна дати різні відповіді на питання, яка система опалення буде найкращою для вас. Наше відео (німецькою мовою) представляє основні альтернативи.

Відновлюване паливо, позитивний кліматичний баланс

Масова незаконна вирубка лісів у деяких країнах, зокрема в тропіках, іноді створює негативний імідж галузі лісового господарства. Але в Німеччині вирубка суворо регламентована. Вона дозволяє створювати нові перспективи для сільського господарства. Такі дерева, як верби, тополі, берези ростуть досить швидко: за три роки вони сягають висоти у п’ять метрів. А якщо казати про плантації так званих «дерев, що швидко ростуть», тобто рослин, що висаджуються з метою скоро зібрати урожай, то вони більш корисні для ґрунту, ніж монокультури кукурудзи чи рапсу.

І процес спалювання деревини в опалювальних системах не шкодить природі. При цьому виділяється лише та кількість СО2, яку дерево поглинуло з атмосфери протягом свого життя. Враховуючи той факт, що ці дерева зазвичай висаджуються тільки з метою отримати паливо, негативне втручання в природу мінімальне.

При цьому, деревину зараз використовують у найрізноманітніших формах. Це може бути деревний пил, рештки кори, тріски чи суміш різних форм. Найвищу теплотворну здатність мають деревні пелети – справжня концентрована енергія.

Зазирнути в пелетний котел: деревне паливо найвищого ґатунку

Пелети (деревні гранули) – це діамант серед різних видів деревного палива. Зі своєю високою теплотворною здатністю вони забезпечують найвищий коефіцієнт корисної дії. Під високим тиском необроблені залишки деревообробки з промисловості, тирса від пиляння і стругання перетворюються на циліндричні шматки, в яких сконцентрована енергія. Завдяки застосуванню високого тиску, з одного боку, можна уникнути застосування хімічних клейких речовин, а з другого – вміст вологи складає не більше десяти відсотків. Це перевага, бо надлишкова вологість зазвичай знижує ефективність.

Застосовуючи пелети, можна вийти на ККД, порівняний з опаленням на викопних видах палива. Виробництво пелет у Німеччині достатнє для того, щоб забезпечити споживачів. Для кінцевого споживача це означає, що його більше не обходять коливання цін на імпортний товар. Станом на початок 2016 року в Німеччині експлуатувалося близько 400 тисяч пелетних котлів – і ця кількість зростає. Німецький пелетний інститут представив переваги деревних пелет у цьому відео (німецькою мовою).

Фінансова допомога на купівлю котла: більше підтримки з 2016 року

Німецький уряд вірить в опалювальні пристрої на деревині, як складову нової енергетичної політики, і витрачає на їхню підтримку чималі суми. Помінявши стару опалювальну систему на пелетний котел, ви отримаєте принаймні 2000 євро. Котли на деревині більш високої потужності отримують ще більшу фінансову підтримку. Вам належить додатковий бонус у 20 відсотків, якщо стара система використовувала викопні види палива, не належала до конденсаційної технології, і ще не було конечної потреби в її заміні. Крім цього, різні федеральні землі пропонують свої програми підтримки.

Vitoligno 300-C: компактний, удостоєний нагород, з гарантією комфорту

Пелетний котел Vitoligno 300-C потужністю до 48 або до 101 кВт являє собою комфортний опалювальний пристрій для малих і великих житлових будинків.

Єдине, що ви маєте робити, це заповнювати котел пелетами. І завдяки досконалій техніці це можна робити й під час роботи котла. Енергоефективна система розпалу працює автоматично, так само як і пластинчаста колосникова решітка з системою самоочистки, у сполученні з пристроєм видалення золи. Цілком достатньо буде, якщо ви раз чи двічі за рік опорожните бак для золи.

За свій простий дизайн та інтуїтивне меню пелетний котел Vitoligno 300-C був відзначений премією  German Design Award 2015 у категорії «Чудовий дизайн продуктів – Будівництво та енергетика». Меню, серед іншого, показує й дані підключеної геліосистеми. Адже серія Vitoligno від початку була задумана для комбінованого використання енергії Сонця та деревини. Так ви станете незалежними від викопних видів палива.

Стисло про головне – твердопаливні системи надають вам такі переваги:

– Деревні пелети в середньому на 30 відсотків дешевші, ніж викопні види палива, а викиди СО2 нижчі в 15 разів.

– Немає різких коливань ціни, бо деревину не треба ввозити з-за кордону. Ви знайдете постачальників у своєму регіоні.

– (для Німеччини) Опалювальні системи на деревині, наприклад пелетні котли, мають привабливі системи підтримки на регіональному та федеральному рівні.

– У сполученні з іншими екологічними енергосистемами ви станете незалежними від третіх постачальників.

Вега Строй Центр Николаев
Вега Строй Центр Николаев
ЦЕНУ ОБОРУДОВАНИЯ, СТОИМОСТЬ МОНТАЖА ИЛИ УСТАНОВКИ ОБОРУДОВАНИЯ УТОЧНЯЙТЕ У МЕНЕДЖЕРОВ ПО ТЕЛЕФОНАМ: +38 0512 76 82 35, +38 067 511 08 16, +38 063 524 40 02. ЗВОНИТЕ! ВСЕГДА ГОТОВЫ ПОМОЧЬ!

Комментарии закрыты.