Андрій Берестян, генеральний директор «Данфосс ТОВ» прокоментував ситуацію в законодавчій базі для вирішення питань термомодернізації в Україні:
«Червень 2017 року, мабуть, стане поворотною віхою у справі підвищення енергетичної ефективності житлових і громадських будівель у нашій країні. Саме у червні Верховна Рада прийняла три найважливіші Закони, які можуть забезпечити основу для успішного та швидкого вирішення цієї важливої державної задачі, значно підвищить рівень енергетичної безпеки країни і, що, найголовніше, дозволить населенню долучитися до процесу термомодернізації існуючого житлового фонду.
Це Закони України «Про фонд енергоефективності», «Про енергетичну ефективність будівель» та «Про комерційний облік комунальних послуг». Вони визначають організаційні, правові та соціально-економічні основи діяльності по підвищенню енергетичної ефективності будівель. Вперше на законодавчому рівні визначені основні заходи щодо підвищення енергетичної ефективності будівель, порядку проведення енергоаудиту, професійних вимог до учасників діяльності у сфері підвищення енергоефективності будівель та цілого ряду інших положень. Вводиться енергетична сертифікація будинків і визначається порядок її проведення. Узаконюється обов’язкове забезпечення квартирного обліку та регулювання споживання теплової енергії у житлових будинках. Дуже важливо, що всі нововведення забезпечуються реальною фінансовою підтримкою на державному рівні, завдяки створенню Фонду енергоефективності.
Наскільки результативною буде реалізація нових законів, покаже час. Але вже сьогодні можна відзначити, що сам факт їх прийняття є серйозним сигналом до початку масової термомодернізації житлових і громадських будівель в Україні».

Вега Строй Центр Николаев
Вега Строй Центр Николаев
ЦЕНУ ОБОРУДОВАНИЯ, СТОИМОСТЬ МОНТАЖА ИЛИ УСТАНОВКИ ОБОРУДОВАНИЯ УТОЧНЯЙТЕ У МЕНЕДЖЕРОВ ПО ТЕЛЕФОНАМ: +38 0512 76 82 35, +38 067 511 08 16, +38 063 524 40 02. ЗВОНИТЕ! ВСЕГДА ГОТОВЫ ПОМОЧЬ!

Комментарии закрыты.