Як конденсаційні котли пристосовуються до зміни типу газу

Опалення газовими конденсаційними котлами – ефективне та енергоощадливе. Ця технологія використовує не лише тепло, що виникає при спалюванні газу. Котли такого типу також відбирають тепло з димових газів і перетворюють його на корисну енергію для опалювальної системи.

В наступні декілька років на деякі регіони Німеччини чекає важлива зміна в постачанні природним газом. Газові конденсаційні котли мають пристосуватися до цього і працювати з високою ефективністю на газі різної якості. Для цього слугує система «Lambda Pro Control Plus», що застосовується в регуляторах горіння.

«Яка система опалення для мене найкраща?» Під цим гаслом ми хочемо представити вам опалювальні системи на різних джерелах енергії, враховуючи останні розробки. Починаємо з газових конденсаційних котлів, оснащених новим регулятором Lambda Pro Control Plus.

Теплотворна здатність у майбутньому: перехід на інший тип природного газу

Зміна типу природного газу – це великий інфраструктурний проект, на порозі якого стоїть газове господарство Німеччини. Протягом 15 років, з 2015 до 2030, мільйони німецьких домогосподарств перейдуть на опалення природним газом з більш високою теплотворною здатністю (H-Gas). Це торкнеться передусім регіонів на заході й півночі країни. Газові котли в тамтешніх приватних будинках працюють переважно на так званому L-Gas. Це природний газ, який внаслідок свого хімічного складу має нижчу теплотворну здатність. Потреба в газі до недавнього часу покривалася за рахунок запасів L-газу в Північній Німеччині та імпорту з Нідерландів. Але ці запаси незабаром будуть вичерпані. Нестача в постачанні буде покриватися через додатковий імпорт газу з Норвегії та Росії. І оскільки цей газ являє собою газ типу H, виникає потреба в переоснащенні чи заміні наявних газових котлів на такі, що можуть ефективно працювати з газом різної якості. Наприклад, на котли серії Vitodens виробництва Viessmann.

L і H: в чому різниця в якості газу

Зараз власники котелень можуть вирішувати, на якому газі будуть працювати їхні конденсаційні котли: на біогазі, зрідженому чи природному. Використання конденсаційної технології дозволяє перетворювати до 98 відсотків підведеної енергії в корисне тепло – вона використовує також тепло в димових газах, яке у випадку старої технології просто вилетіло б у трубу. Тому для багатьох кінцевих споживачів природний газ є найвигіднішою альтернативою – навіть попри те, що зріджений газ має вищу теплотворну здатність і нижчі викиди СО2. В цьому відеокліпі ми шукали відповідь на питання, яка опалювальна система оптимальна для конкретного споживача (німецькою мовою):
У Європі природний газ розділяють на H-Gas та L-Gas. Різниця полягає передусім у вмісті метану, від якого залежить теплотворна здатність. Літера L означає «low caloric», тобто низькокалорійний, з нижчою теплотворною здатністю. Вміст метану в такому газі складає близько 85 відсотків. H у свою чергу означає «high caloric», висококалорійний. Газ, імпортований з Росії, на 99 відсотків складається з метану. Він має більш високу теплотворну здатність.

Газ змінюється, якість залишається – завдяки розумному регулятору горіння

При застосуванні регулятора Lambda Pro Control Plus від Viessmann система автоматично розпізнає якість газу і залежно від неї регулює підведення повітря. В результаті ми отримуємо стабільно високий ККД, високу надійність у роботі та невелику кількість шкідливих викидів.
У котлах серії Vitodens регулятор горіння Lambda Pro Control Plus забезпечує завжди ефективну роботу, незалежно від типу газу.

Опалювати газом, а не грошима

Газові конденсаційні котли вже готові до майбутньої зміни типу газу. Незмінно висока ефективність забезпечує низький рівень споживання і, відповідно, економію коштів. А стабільно низький рівень шкідливих викидів означає турботу про довкілля. І сажотрус не муситиме так часто зазирати в комин будинку. При використанні сучасної конденсаційної техніки інтервал між перевірками зростає з двох до трьох років. Отже, багато аргументів промовляють на користь енергоефективного й економного опалення газовими конденсаційними котлами. З сучасним регулятором горіння ви завжди зробите правильний вибір.
Вега Строй Центр Николаев
Вега Строй Центр Николаев
ЦЕНУ ОБОРУДОВАНИЯ, СТОИМОСТЬ МОНТАЖА ИЛИ УСТАНОВКИ ОБОРУДОВАНИЯ УТОЧНЯЙТЕ У МЕНЕДЖЕРОВ ПО ТЕЛЕФОНАМ: +38 0512 76 82 35, +38 067 511 08 16, +38 063 524 40 02. ЗВОНИТЕ! ВСЕГДА ГОТОВЫ ПОМОЧЬ!

Комментарии закрыты.